Op DailyOM ben ik met een online cursus bezig van Deepak Chopra. Deze werd mij aanbevolen door mijn Ayurvedische voedingsdeskundige. Om een liefdevollere relatie met je lichaam op te kunnen bouwen.

In de eerste les zegt hij:

We know – and have known all along – that our body is not a structure. Rather, it is a process. When we experience the body as a process, we recognize that it never stands still.

Dus, je lichaam kun je het beste zien als een proces, in plaats van een structuur.

Briljant. Dat alleen al was voor mij het geld van de cursus waard. Dit concept opent je geest voor de mogelijkheid dat je lichaam altijd in beweging is, dat niets is zoals het blijft en dat je lichaam zich dus nog steeds naar je wensen kan vormen.

Connectie met je ziel

Verder begint een liefdevollere relatie met je lichaam, met het openen van je connectie met je ziel. Hoe minder ruis op die communicatielijnen, hoe beter je de liefdevolle boodschappen van je ziel over je lichaam ontvangt.

Er is namelijk niets mis met je lichaam. Je ziel houdt onvoorwaardelijk van je lichaam. Een gezond lichaam, een ziek lichaam, een dik lichaam, een dun lichaam, twee benen, zonder benen, licht of donker, symmetrisch of a-symmetrisch, behaard of kaal, je ziel houdt van alles van jou en velt geen oordeel.

Maar wij hebben ook een ‘ego’ en die is over het algemeen heel goed in het vellen van (negatieve) oordelen. Over de ander en vooral ook over ons zelf en over ons lichaam.

Met deze oordelen ‘bevechten’ we wat wij als negatieve eigenschappen beschouwen. Maar dat waar je tegen vecht, wordt alleen maar sterker.

Om wat ruis op te ruimen op die communicatielijnen met je ziel, kun je onderzoeken waar je tegen vecht en stoppen met vechten, maar de eigenschap er liefdevol te laten zijn.

Waar vecht je tegen?

Tegen welke eigenschappen ben jij aan het vechten?

Zelf vecht ik heel erg tegen de negatieve oordelen die ik over mijn lichaam heb. Deze probeer ik te helen, maar als ik heel eerlijk ben, mogen ze er gewoon niet zijn. Ik wil ze niet meer hebben, omdat ik geloof dat de negatieve gedachtes die ik heb over mijn lichaam, een blokkade vormen bij het creëren en manifesteren van het lichaam wat ik wel wil hebben.

Dus aankomende week ga ik oefenen met deze oordelen er liefdevol te laten zijn. Wish me luck..

Samenvatting
Reinventing The Body, Resurrecting the Soul
Blog naam
Reinventing The Body, Resurrecting the Soul
Omschrijving
Je lichaam is een proces wat je kunt beïnvloeden. Liefdevolle gedachten, gevoed door je ziel, zijn helend voor de relatie met je lichaam.