Omdat mijn buik zo groeit en ik er last van heb, ben ik naar de huisarts gegaan. Ik heb een scan gehad, waar gelukkig niets op te zien was, maar uit de bloedonderzoeken is gebleken dat mijn bloedsuiker te hoog is. Deze was 10. Bij nogmaals prikken was hij 8.5. Te hoog dus en de huisarts heeft nu in mijn dossier genoteerd dat ik suikerziekte heb. In zijn beleving heb ik daar ook klachten van (veel drinken, veel plassen), maar dat is niet zo. Ik heb eerlijk gezegd helemaal geen klachten die daarbij kunnen horen en soms zelfs klachten die duiden op een te laag bloedsuikergehalte.

Wel vreemd dat het nu naar voren komt, terwijl ik me juist steeds beter begin te voelen. Er schijnt wel een relatie met slaapapneu te zijn, maar ik zou verwachten dat hoe langer ik met de CPAP slaap, hoe kleiner de kans op suikerziekte wordt. Ik ga er maar vanuit dat dit een soort van residu is van de hormonale onbalans die ontstaat als je heel lang niet in de herstellende slaap terecht komt.

Praktijkondersteuner

Nog wat extra bloedonderzoek en urine onderzoek laten doen, dat schijnt standaard te zijn als je bloedsuiker te hoog is. Dat is om de gemiddelde bloedsuikerwaarde van de afgelopen 3 maanden te bepalen en je nierfunctie te onderzoeken. Deze uitslagen mocht ik afgelopen week bespreken met de praktijkondersteuner.

Zij heeft dezelfde kennis als een diabetesverpleegkundige, maar is breder opgeleid om een huisartsenpraktijk te kunnen ondersteunen, waar de diabetesverpleegkundige in het ziekenhuis werkt onder een internist. Althans, dat is hoe ik het begrepen heb.

Eigenwijs

Voordat ik er naar toe ging, had ik eigenlijk al besloten dat als er niets ernstigs uit de onderzoeken zou komen, dat ik dan geen medicijnen zou geen gebruiken en aangezien ik ook net gestart ben met een omega-3 kuur EN natuurlijk al een tijdje bezig ben met Ayurvedisch leven heb ik direct besloten dat ik over 3 tot 6 maanden gewoonweg geen suikerziekte meer heb.

Soms helpt het om eigenwijs te zijn.

Dus de praktijkondersteuner was het met mij eens. Mijn verdere onderzoeken waren allemaal prima, ze lette vooral op mijn cholesterolwaardes (die uitmuntend waren), want de combinatie suiker en verhoogd cholesterol schijnt toch wel een verhoogd risico op veel problemen met zich mee te brengen. Maar bij mij was alles goed en op mijn leefstijl was ook niets aan te merken dus daar kon ze ook weinig adviezen voor meegeven en ze was het er mee eens dat we over 3 maanden gewoon nog eens bloed prikken en kijken hoe het er dan bij staat.

Dus ik heb me er even mee bezig gehouden, en ik heb er nu over geschreven om de status van mijn herstel inzichtelijk te maken, maar nu laat ik het weer volledig los en concentreer me weer op het gevoel van kracht wat ik aan het herwinnen ben.

Herstel, herstel, herstel!

Samenvatting
Suikerziekte
Blog naam
Suikerziekte
Omschrijving
Even een momentje suikerziekte. Het is ontdekt, ik heb er over nagedacht, de aandacht gegeven die het verdiend en daarna besloten dat ik er over 3 tot 6 maanden weer vanaf ben.