Oordelen

Als je een publiek figuur bent, ontvang je veel oordelen en wordt je ook vaak veroordeelt omdat men het niet altijd eens is met wat je zegt of doet. Als je een DIK figuur HEBT, wordt je waarschijnlijk nog meer veroordeelt door de mensen op straat en in de supermarkt, in een restaurant, sportschool, of iedere andere plek die je maar kunt bedenken, laat staan als we het hebben over een snackbar of fastfood restaurant.

Ik noem dat de veroordeling van het collectief en ik heb daar last van. Dat voel ik in mijn lijf, ik voel het dat mensen kijken en iets over mij denken en het liefst iets tegen me willen zeggen over mijn omvang en over hoe ik dat zou moeten oplossen. Ik voel dat elke dag, iedere keer als ik naar buiten ga.

Het is heel naar om dat te voelen, je word er ook heel zelfbewust van, en het heeft zo’n impact op je eigen gedachtes dat je op den duur dezelfde slechte dingen over jezelf gaat denken als wat andere mensen denken. Dit gebeurt op een heel onbewust niveau waardoor het bijna onmogelijk is dit patroon op te sporen en te transformeren. Ondertussen heeft het alleen maar een groter negatief effect op je gewicht omdat je niet in staat bent je gedachtes de positieve kant (downstream) uit te sturen.

Loskomen van de oordelen

Natuurlijk zit er ergens in mijzelf een haakje waar die oordelen van het collectief zich aan vast kunnen haken. Blijkbaar veroordeel ik mijzelf ook om het dik zijn, anders zou ik de oordelen van die ander zo van me af kunnen laten glijden.

Als de oordelen geen invloed meer op je hebben wordt het een stuk gemakkelijker je gedachten helpend en ondersteunend te laten zijn. En ook je wensen ten aanzien van je lichaam mogen moeiteloos gemanifesteerd worden.

Maar hoe doe je dat? Jezelf loskoppelen van die oordelen en veroordelingen?

Natuurlijk is ook hier de eerste stap het onderkennen van wat er speelt. Dus het onderkennen dat je veroordeelt wordt en dat dat invloed op je kan hebben omdat je jezelf veroordeelt. Voel ook alle emoties die daarbij horen, alles mag er zijn, geef er ruimte aan, geef het bestaansrecht, omarm het of kies de manier die voor jou het prettigst voelt.

Vergeving

En start dan met het vergeven van jezelf en van de ander die zo veroordelend kan zijn.

Beste meneer of mevrouw, de oordelen die u over mij heeft zijn eigenlijk oordelen over uzelf. Wij zijn namelijk allen één. Dat u deze oordelen bij u draagt betekent dat U dat besef nog niet heeft. Maar dat besef gaat komen, in dit leven of het volgende. Weet, als het zover is, dat ik U alvast vergeven heb.

Samenvatting
Oordelen en vergeving
Blog naam
Oordelen en vergeving
Omschrijving
Als je een dik figuur hebt, krijg je met heel veel oordelen en veroordelingen van anderen te maken. Hoe kun je daar het beste mee om gaan?
Schrijver