Het advies van mijn Ayurvedische deskundige om om 22.00 uur naar bed te gaan en om 6.00 uur op te staan vond ik een lastige. Ik had het patroon om pas om 00.30 uur naar bed te gaan en rond 9.00 uur pas op te staan. Zo’n patroon ontstaat natuurlijk door de jaren heen, jaren waarin ik niet in diepe slaap kon komen vanwege de apneu. Dus voor mij maakte het heel lang eigenlijk niet uit hoe laat ik naar bed ging, hoe lang ik sliep of hoe laat ik weer opstond. Ik was toch wel moe. Nu ben ik bijna een jaar aan het CPAP-pen en begin ik toch verschil van effect op mijn energieniveau te merken in de dingen die ik doe of juist niet doe.

Dus ga ik de adviezen van die deskundige toch nauwkeuriger opvolgen en ben ik gisteren om 22.15 uur naar bed gegaan en vanochtend om 6.15 uur op.

Mijn nieuwe ochtendritueel

 • 6.15 uur opstaan, met een wake up light gelukkig, want als ik mijn ogen moet openen in het donker, komt er niet veel van terecht.
 • Apneumasker schoon maken. Het siliconen stuk van het masker moet elke dag gereinigd worden met afwasmiddel en warm water.
 • Detoxdruppels innemen met water. Deze druppels heb ik gekregen van Walter Hermans, een klassiek homeopaat & Quantumhealer die me al eerder heeft geholpen bijzondere dingen op het gebied van emotionele, spirituele en fysieke gezondheid te bereiken.
 • Groot glas warm water drinken met appelazijn en kaneel. Hier moet eigenlijk nog citroen bij, maar daar ben ik allergisch voor. Dit drankje is ook om te detoxen, om de lever te ondersteunen en om mijn lichaam voor te bereiden op voedsel.
 • Naar de wc
 • Aankleden en honden uitlaten.
 • Yogamatje neerleggen en kapalabhati pranayama uitoefenen om het inwendige vuur op te stoken
 • 10 zonnegroeten uitvoeren om de energie op te wekken en te laten doorstromen
 • Heet douchen
 • Sapje maken van grapefruit, wortel, gember, appel en blauwe pruimen. Het soort sapje is afhankelijk van het seizoen.
 • Na het drinken van het sapje een vitB12 pil innemen
 • Ashwaganda innemen. Dit helpt o.a. de hormonen weer in balans te brengen.

Hierna neem ik plaats achter mijn peeceetje om aan mijn werkdag te beginnen.

VAndaag is de eerste dag dat ik dit zo echt gedaan heb, ik voel me nu om 9.00 uur wel moe en duizelig, maar ik weet niet of dat door het nieuwe ritueel, het vroege opstaan komt, of vanwege mijn bloedsuikerniveau, want er is inmiddels suikerziekte geconstateerd en ik weet eigenlijk nog niet wat dat precies voor effect heeft op mijn energiewaardes. Wat ik wel heb gemerkt is dat als ik in de ochtend te weinig eet, dat ik dan wel heel erg moe en duizelig kan worden. En met eten bedoel ik dan niet het sapje, maar echt iets met granen ofzo.

Wel blij dat er een dalende lijn zit in mijn gewicht en dat ik me ook een stukje sterker voel. We gaan gewoon door dus!

 

Samenvatting
Nieuwe ochtendritueel
Blog naam
Nieuwe ochtendritueel
Omschrijving
Mijn nieuwe ochtendritueel, gebaseerd op de adviezen van mijn Ayurvedische deskundige, is lastig in te voeren, maar ik verwacht dat het veel oplevert.